22 jul 2015

USA 2.0: dag 11 en 12

Dinsdagavond en dus zoals beloofd weer een update.

Gisterochtend zijn we om 5 uur opgestaan en nadat we eerst even ontbeten hadden, zijn we vertrokken richting Hualapai Hilltop, het beginpunt van de wandeling naar Supai. Na ongeveer 4 uur en helemaal doorweekt, want het regende pijpenstelen, bereikten we Supai, één van de meest afgelegen dorpjes in de VS, midden tussen de rotswanden van de canyon. Leuk weetje: Supai is het enige dorpje waar de post wordt bezorgd per muilezel




Nadat we hadden ingecheckt bij het Tourist Office was het tijd om naar de watervallen en kampeerplekken te gaan. Na een minuut of 20 kwamen we bij de eerste watervallen en niet veel later kwamen we bij de mooiste waterval van allemaal: Havasu Falls



Na het maken van deze foto's zijn we doorgelopen naar de kampeerplekken en al snel vonden we een goed plekje om te overnachten.





De tent staat, dus was het tijd om de watervallen eens van dichtbij te bekijken. Eerst terug naar Havasu Falls






En uiteraard ook nog even gezwommen :)


Nadat we deze watervallen hadden gezien gingen we door naar de volgende: Mooney Falls.



Maar om bij deze watervallen beneden te komen, moet je wel iets meer moeite doen dan bij de anderen.

je moest door dat gat om verder naar beneden te komen

het laatste stuk

Mooney falls is de hoogste van de watervallen. Het water stort hier zo'n 64 meter naar beneden. Ter vergelijking, Havasu Falls is 30 meter hoog.

Die nacht niet beister goed geslapen. Het was best wel fris en de ondergrond was nogal hard. Daarbij hadden we allebei ook niet echt een lekker kussen..

Toch vanochtend om half 5 opgestaan, ontbeten, de boel weer ingepakt en opgemaakt voor de 16 km lange hike terug naar boven waar we 5 uur later aankwamen.

Ik voel elke spier in m'n lichaam, maar het was het zeker allemaal waard!

Morgen verhuizen we naar Grand Canyon Village en de dag daarna hebben we nog een rustdag, maar dan gaan we misschien wel al wat lopen. Als oefening voor de dagen erop.

Morgen dus de volgende update

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk Havasupai Falls! Dat doen niet veel mensen van het AA-forum.Veel plezier verder nog. Die vakantie is overigens welverdiend na het harde werken in de eerste week.

    Martin (van Martin & Marianne van het AA-forum)

    BeantwoordenVerwijderen

laat gerust een reactie achter / please leave a reply when you feel like it