16 aug 2016

dag 7: Split

Vandaag is de allerlaatste hele dag hier, dus wilden we nog wel een leuk uitstapje maken naar de grootste stad hier in de buurt, Split. De rit ernaartoe duurde ongeveer een half uurtje en gaat door vele zeer toeristische kustplaatsjes. Het was vandaag, zeg maar, echt heel erg warm. zo'n 30 graden zeg maar. In de schaduw was het nog redelijk uit te houden, maar in de volle zon was het echt behoorlijk heet. Soms zelfs iets té heet. Dus we hebben eerst een beetje rondgelopen, toen een ijsje gehaald en zijn toen alweer langzaamaan teruggelopen naar de auto. Maar wel nog wat plaatjes geschoten natuurlijk:









toen we terug wilden rijden naar het hotel sloeg de auto (in de drukke stad nota bene) elke keer af als we weer stil kwamen te staan bij een kruispunt (in totaal zo'n 5 keer). Waarschijnlijk stonden we met een bijna lege accu. Maar gelukkig ging het nadat we de stad uit waren weer wat beter. Al moesten we wel bij elk stoplicht een klein beetje gas blijven geven om de motor draaiende te houden om te voorkomen dat die weer afsloeg en we de accu zouden leegmaken door elke keer opnieuw te moeten starten. Maar dat gebeurde gelukkig niet meer en zijn we weer veilig teruggekomen in het hotel. Maargoed, zo maken we nog eens wat mee.

Morgen begint onze lange reis terug naar Nederland. In totaal rijden we bijna 1700 km. Uiteraard doen wij dit weer in 2 (lange) dagen. Als het echt heel erg tegenzit (of als de auto er helemaal mee ophoud) misschien zelfs 3. Maar ik laat morgenavond in ieder geval dan weer horen hoe het is gegaan. Als we tenminste wel internet hebben in het hotel waar we slapen. Maar daar ga ik eigenlijk wel vanuit.


dus, tot morgen!

1 opmerking:

  1. Begin uitgerust aan de reis morgen!
    Wat hebben jullie veel gezien... wil ook die kant op.. ooit.
    groet, Miriam

    BeantwoordenVerwijderen

laat gerust een reactie achter / please leave a reply when you feel like it