2 aug 2015

Monument Valley

Helaas gaat er iets fout met de foto's van het mountainbiken, dus ik ga meteen door naar vandaag, de allerlaatste dag in het zuidwesten. Bestemming: Monument Valley. Dit uitgestrekte stuk landschap met z'n vele pilaren, zogenaamde buttes. Dat is dus met een e ertussen!

We kwamen in de middag aan en zoals je ziet was de lucht toen nog blauw met hier en daar een wolkje.



Maar 's avonds sloeg het om en toen kwam er een storm over ons heen die een paar keer de stroom deed doen uitvallen.


De volgende ochtend regende het nog altijd en daarom hebben we een beetje rustig aan gedaan dit keer. Nick kwam met het idee om naar een nabijgelegen State Park te rijden, Goosenecks genaamd. Dus zo gezegd, zo gedaan.




De man die in het hokje bij de ingang van het park zat wees ons erop dat er niet ver daarvandaan een mooi uitkijkpunt lag over Goosenecks en Monument Valley. We zijn daarheen gereden en het was inderdaad erg mooi!




Nadat we daar genoeg foto's hadden genomen en Nick nog even leuk geklommen had en ik natuurlijk even een oogje in het zeil had gehouden, reden we terug naar Monument Valley waar de allerlaatste hike van deze trip nog op de planning stond.




De hike ging om de meest linkse Butte (West Mitten Butte) heen. Een totale loopafstand van 6,7 kilometer.


Dit was dan dus de allerlaatste dag in het zuidwesten van de VS. De natuur is hier zeer divers en allemaal even mooi op z'n eigen manier.

Er komen uiteraard nog wel meer posts aan, maar dan weer uit Mississippi.

Zodra we daar zijn, probeer ik weer om het mountainbiken erop te krijgen.

Dus tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

laat gerust een reactie achter / please leave a reply when you feel like it